بدنه خودرو یا در واقع همان اتاق خودرو بخش بیرونی و قابل مشاهده خودرو میباشد که با توجه به کلاس خودرو و ابعاد خودرو اشکال مختلفی دارند که در ادامه معرفی انواع بدنه خودرو می پردازیم:
در حال حاضر خودروهای تولید انبوه شرکتهای بزرگ و معتبر دنیا با توجه به ابعاد و اندازه و همچنین وزن، در ۹ دسته مختلف (Segment A – B – C – D – E – F – G – H – I – J) و ۱۶ زیر مجموعه متفاوت تولید میگردند.
کوچکترین نمونه های چهار چرخ چند نفره ،خودرو های فوق کوچک شهری هستند که در دسته خودروهای سگمنت A قرار می گیرند. این خودرو ها برای استفاده در شهر ساخته شده اند . از بزرگترین مزایای این خودروها قابلیت پارک آسان آنهاست و از معایب این خودروهای فضای کم ردیف دوم و صندوق آن است.
از نمونه های خودروهای با بدنه ی کوچک شهری می توان به اسمارت فورتو و فیات 500 اشاره کرد.
این نوع از بدنه خودرو از ابعاد بزرگتری نسبت به خودروهای فوق کوچک شهری برخوردار هستند و در تقسیم بندی کلی در سگمنت B قرار می گیرند. در واقع می توان خودروهای سوپر مینی را مابین خودروهای فوق کوچک شهری و هاچ بک دانست. مزایای سوپر مینی ها مانند خودروهای کوچک شهری اندازه کوچک و قابلیت مانور در خیابان ها ی باریک و امکان پارک در فضای محدود هستند. فضای کابین کمی بیشتر ازخودروهای کوچک شهری است اما هنوز هم کمبود فضای کافی از معایب این خودروهاست .
از نمونه سوپر مینی ها میتوان به آلفارومئو میتو و دی اس 3 اشاره کرد.
خودروهای هاچ بک از محبوبترین انواع کلاس بدنه خودروها میباشند که در تقسیم بندی کلی در دسته ی خودروهای سگمنت A تا B قرار می گیرند.خودروهای هاچ بک خانوادگی بزرگترین نوع خودرو هاچ بک قبل از ورود به کلاس خودروهای سدان میباشند که فضای داخلی بیشتری را در اختیار سرنشینان قرار می دهند. مهم ترین شاخصه خودروهای هاچ بک حالت یک تکه شیشه عقب و درب صندوق میباشد که به صورت یکپارچه باز و بسته می شوند و با باز شدن درب صندوق به داخل خودرو دسترسی دارید.
از جمله معروف ترین خودروهای هاچ بک می توان به پژو 206 ، فولکس واگن گلف و تویوتا یاریس هاچ بک اشاره کرد.
کلاس بدنه خودروهای چند منظوره کوچک گزینه ای مناسب برای افرادی است که نیاز به خودرویی بزرگتر از کلاس بدنه هاچ بک دارند اما تمایلی به خرید خودروهای سدان ندارند. تفاوت این نوع بدنه خودرو با خودروهای هاچ بک ، ارتفاع بیشتر و ابعاد بزرگتر میباشد. از ویژگی های این نوع خودرو ها ورود خروج راحتر تر و دید وسیع تر برای سرنشینان است . از نمونه خودروهای چند منظوره کوچک میتوان به کیا سول و مرسدس بنز B کلاس اشاره کرد.
خودروهای چند منظوره یا همان مینی ون ها فضایی جادار و کاربردی را در اختیار سرنشینان قرار می دهند و در دو سایز متوسط و بزرگ به بازار عرضه می شوند. نمونه های سایز متوسط مجهز به 5 صندلی و نمونه های بزرگتر قابلیت حمل 7 سرنشین را دارند.
از نقطه ضعف کلاس بدنه خودروهای چند منظور سایز بزرگ همانند خودروهای MPV سایز کوچک، میتوان به قیمت بالاتر و عملکرد نسبتاً برابر با خودروی پایه ساخته شده بر اساس آن اشاره نمود. نقطه ضعف دیگر این خودروها نیز مربوط به جلوه ظاهری بوده که معمولاً زیبایی چندانی در طراحی آن دیده نمیشود. از خودروهای مطرح موجود در این کلاس میتوان به کیا کارنیوال و کیا کارنزاشاره کرد.
رایج ترین نوع بدنه خودرو، خودروهای سدان میباشند. این نوع خودروها دارای سه بخش مجزای دماغه ، کابین و صندوق میباشند. خودروهای سدان یا صندوق دار در انواع مختلف مانند نمونههای سایز کوچکی مانند مرسدس بنز کلاس C تولید شده و تا خودروهای بسیار بزرگی مانند ب ام و سری ۷ و مرسدس بنز کلاس S ادامه پیدا میکند.
فاصله بیشتر دو محور عقب و جلویی موجب شده که فضای بیشتری نسبت به خودروهای هاچ بک برای بدنه منظور شده و به همین دلیل سرنشینان این کلاس بدنه از خودروها از راحتی بیشتری در حین جابجایی برخوردار هستند.
ناچ بک یه مدلی گفته میشود که طراحی سه جعبه دارد، اما مانند لیفت بکها، طول جعبه سوم (صندوق) نسبت به جعبههای دیگر کوتاهتر است. بسیاری از سدانها و ماشینهای کوپه هم میتوانند ناچ بک باشند.
آئودی A3 و هوندا سیویک از جمله خودروهای ناچ بک شناخته شده میباشند.
لیفت بک به خودروهایی گفته می شود که فرمی از سدان و هاچ بک دارند. در این خودروها صندوق در ظاهر مجزاست ولی از نظر باز شدن مانند خودروهای هاچ بک میباشد و در صندوق و شیشه عقب پیوسته است. از شناخته شده ترین خودروهای لیفت بک در ایران سیتروئن زانتیا میباشد.
به خودرویی میگویند که حالت خاصی از سدان است. طراحی این خودرو به گونهای است که سقف با شیب ملایم و پیوسته به سمت عقب خودرو پایین میآید به طوری که سقف و صندوق عقب دو جز متمایز بهشمار نیایند و مانند خودروهای لیفت بک در صندوق و شیشه عقب نیز همراه با هم باز می شوند. از جمله معروف ترین خودروهای فست بک می توان به پورشه پانامرا و بنز CLS اشاره کرد.
خودروهای کلاس بدنه کوپه نمونههایی اسپرت و پرقدرت بوده و دو گونه دو در و چهار در تولید میگردند. خودروهای کوپه دو در و چهار در ظرفیت 4 سرنشین را دارند و دارای شیشه عقب با شیب بسیار ملایمی هستند.
خودروهای کوپه نسبت به خودروهای سدان از جذابیت بالاتری برخودار هستند و قابلیت داینامیکی بیشتری نیز دارند و دارای دو دریف صندلی میباشند که ردیف دوم فضای محدودی دارد.
خودروهای کوپه دو در یکی دیگر از انواع کلاسهای بدنه خودرو هستند که از سالیان گذشته در بازار ایران حضور داشتهاند. خودروهای کوپه در واقع نمونههایی تغییر یافته از نمونههای سدان بوده که از سقف فلزی سود میبرند.د رهای آنها از خودروهای سدان کشیده تر است تا مسافران عقب نیز راحتتر جابجا شوند. صندلیهای جلو نیز در انواع چهار نفره، رو به جلو تا می شوند تا بتوان به قسمت عقب راه یافت. جنسیس کوپه یکی از محبوبترین خودروهای کوپه در ایران میباشد.
از آنجایی که هیچ خودروی کوپه دو دری کاربری در حد خودروهای سدان را نداشت شرکتهای خودروسازی یک نمونه جدید را به انواع کلاسهای بدنه خودرو اضافه نموده که علاوه بر جذابیت ظاهری بالا، فضای نزدیک به خودروهای سدان را در اختیار سرنشیان قرار میداد. تفاوت ظاهری خودروهای کوپه چهار در با نمونههای سدان نیز تنها به مواردی مانند شیب و انحنای سقف محدود میگردد. مرسدس بنز CLA نمونه ای از یک کوپه چهار در میباشد.
به اتومبیل هایی که سقف آن ها باز می شود کروک گفته می شود که این نوع کلاس بدنه نیز به کلاس های دیگری چون کابریولت ، کانورتیبل ، رودستر و اسپایدر تقسیم می شوند. بازار خودروهای کروک در فصول گرم سال، بهتر است و بخش عمده مشتریان آنها را جوانان تشکیل میدهند.
خودروهای کانورتیبل خودروهای چهار نفره ای هستند که سقف بازشوی آنها فلزی است.مثال : بی ام و 428i کانورتیبل
خودروهای کابریولت ، خودروهای چهار سرنشینه ای هستند که سقف آنها از نوع چرم ، برزنت و یا پارچه ای است. مثال : بی ام و 125i کابریولت
خودروهای رودستر خودروهای دو سرنشینه هستند که سقف آنها از نوع فلزی است. مثال : بی ام و Z4
خودروهای اسپایدر نیز خودروهای دو سرنشینه ای هستند که سقف آنها از نوع برزنتی یا پارچه ای است. مثال: پورشه باکستر
یکی از محبوب ترین کلاس بدنه خودرو ، خودروهای شاسی بلند میباشند. خودروهای شاسی بلند هم از لحاظ ابعاد به دسته هایی چون شاسی ، کوچک شهری، متوسط یا فول سایز( بارز ترین نمونه شاسی بلند دو دیفرانسیل فول سایز در کشور تویوتا لندکروزر میباشد) که همه آنها قابلیت آفرود ندارند چرا که اکثر خودروهای شاسی بلند کوچک و شهری فقط ظاهر یک خودرو شاسی بلند را دارند به صورت تک دیفراسیل و با ارتفاع کمتری نیز تولید میشوند که به آنها معمولا کراس اوور گفته میشود. از نمونه کراس اوورها می توان به رنو کپچر و پژو 2008 اشاره کرد. همچنین در کلاس خودروهای شاسی بلند به تازگی نمونههای جدیدی نیز طراحی شده که به خودروهای شاسی بلند کوپه (SUV Coupe) مشهور هستند. این خودروها با استفاده از سقفهای شیب دار مانند خودروهای کوپه طراحی شده و در کنار عملکرد بالاتر و سرعت و شتاب بیشتر، فضای کمتری را در داخل کابین در اختیار راننده و سرنشینان قرار میدهند. از نمونههای خودروهای شاسی بلند کوپه موجود در بازار میتوان به ب ام و X6 و مرسدس بنز GLE کوپه اشاره نمود.
یکی دیگر از انواع کلاس بدنه خودروها ، خودروهای وانت یا پیکاپ میباشد. وانت بارها نیز در انواع و اقسام سایز ها و در دو نوع تک کابین و دوکابین نیز تولید میشوند. این خودروها به دلیل برخوداری از فضای حمل بار وسیع از کاربردی ترین بدنه های خودرو به شمار می آیند. از جمله معروف ترین خودرو پیکاپ می توان به تویوتا هایلوکس و وانت کاپرا اشاره کرد.
از دیگر انواع بدنه خودروها که از اهمیت کمتری برخودار هستند و بازار محدودی دارند می توان به خودروهای استیشن ، خودروهای ون و خودروهای لیموزین نام برد.
آدرس : تهران– خیابان انقلاب - بعد از پل چوبی به سمت میدان امام حسین نرسیده به خیابان گرگان پلاک ۱۸۸
تلفن همراه : 09155040968
آدرس : مشهد – حد فاصل چهار راه دانشجو و میدان دانش قبل از معلم 53
تلفن تماس : 38336718–051
تلفن همراه : 09155040968
دیدگاهتان را بنویسید
زهرا |
مطلب خوبی بود |
زهرا |
مطلب خوبی بود |