20 نکته کلیدی مراقبت از خودرو

12 آذر 1399 کارشناسی رنگ -تشخیص رنگ 1910 بازدید ثبت دیدگاه تاریخ به روز رسانی 12 آذر 99

رانندگان با انجام دادن یا انجام ندادن برخی کارها باعث وارد آمدن صدمه به اجزاء وقطعات خودرو میشوند. در این مطلب با بیان برخی از این باید ها و نباید ها به کمک رانندگان آمده ایم تا با کاهش عملکردهای اشتباه در هنگام رانندگی از خودرو مراقبت بهتری داشته باشند.

نکات کلیدی مراقب از خودرو

1- نگهداشتن پدال ترمز هنگام عبور از دست اندازها و گودال ها

انجام این عمل فشار زیادی به سیستم فنربندی ، اکسل و سیستم ترمز وارد می کند. هنگام عبور از دست اندازها و گودال باید طوری زمان بندی گردد تا قبل از رسیدن به دست انداز و گودال سرعت خودرو را به آن مقدار کاهش دهیم تا هنگام عبور از دست انداز و گودال نیاز به ترمز گرفتن لازم نباشد، یعنی ترمز به هیچ عنوان درگیر نباشد.

2- بالا کشیدن اهرم ترمز پارک ( دستی ) بدون نگه داشتن ضامن

زمانی که می خواهیم اهرم ترمز پارک ( دستی ) را بالا بکشید ضامن آن را فشار دهید و سپس اهرم را به طرف بالا حرکت دهید تا زمانی که ضامن ترمز در حالت فشرده قرار نگرفته است نباید اهر ترمز پارک را بالا بکشید .

حرکت اهرم ترمز پارک بدون نگه داشتن ضامن باعث خرابی چرخ دنده های آن و اعمال فشار بیش از حد به سیستم ترمز پارک می شود.

3- عدم تعویض به موقع روغن گیربکس

روغن گیربکس که واسکازین نام دارد مانند روغن های دیگر نیاز به تعویض دارد. تعویض به موقع آن باعث روان کار کردن و افزایش طول عمر گیربکس میشود. کیلومتر تعویض روغن گیربکس بستگی به نوع روغن و گیربکس خودرو و شرایط کارکردن آن دارد.

4- تعویض یک بار در میان فیلتر روغن موتور

بعضی مواقع افراد فیلتر روغن را یکبار در میان تعویض می کنند و اکثراً همین افراد برای کاهش هزینه از فیلتر با کیفیت پایین و غیر استاندارد استفاده می کند. این کار باعث می شود فیلتر عمل تصفیه روغن را به طور کامل انجام ندهد و این عمل منجر به آسیب های جدی به موتور خودرو می شود. تعویض به موقع فیلتر از هزینه تعمیر موتور و اتلاف وقت جلوگیری می کند.

5- پایین آوردن شیشه به جای استفاده از کولر در بزرگراه ها

طی آزمایش هایی مشخص شده که میزان مصرف سوخت خودرو که در بزرگراه با درجه یک فن کولر در حال تردد باشد از خودرویی که شیشه راننده آن 40 درصد باز باشد کمتر است.

6- در جا کار کردن موتور خودرو به مدت طولانی

این کار نه تنها مفید نیست بلکه ضرر زیادی به موتور می زند. در جا کار کردن خودرو به مدت طولانی باعث گرم شدن بیش از حد منبع اگزوز می شود. این گرما به موتور منتقل و برای موتور ضرر دارد. در فصول سرد سال بهتر است خودرو حداکثر یک دقیقه در جا کار کرده و سپس خودرو چند کیلومتر اولیه حرکت تا گرم شدن و رسیدن به حد مطلوب را با سرعت پایین طی کند.

7- خلاص نکردن دنده پشت چراغ قرمز و ترافیک

این کار باعث وارد آمدن فشار مضاعف روی دوشاخه کلاچ و گیربکس و ... می شود.

8- گرفتن ترمز و کلاچ به صورت هم زمان برای توقف خودرو

این کار باعث می شود تا مسافت توقف خودرو با ترمز کردن افزایش پیدا کند. هنگام کاهش سرعت خودرو زمانی که کلاچ درگیر است از نیروی ترمز موتوری نیز استفاده  می شود ولی زمانی که کلاچ و ترمز با هم فشار داده می شود با حذف نیروی ترمز موتوری باعث دیرتر ایستادن خودرو میشود. بهترین کار این است که ترمز را فشار داده و قبل از اینکه خودرو به لرزش در آید کلاچ را بگیریم.

9- ریختن آب لوله کشی شهری داخل رادیاتور

این کار باعث به وجود آمدن رسوب فراوان در رادیاتور ، واترپمپ و موتور می شود و نیز با مرور زمان  این عمل باعث سوختن واشر سرسیلندر می گردد.

بهترین کار استفاده از آب خالص می باشد. برای تهیه آن لازم است تا آب را جوشانده و بگذاریم تا سرد شود، هر چه تعداد دفعات جوشاندن و سرد شدن بیشتر باشد آب خالص تری بدست می آید. باید دقت کرد که بعد از سرد شدن رسوباتی که انتهای ظرف جمع شده است را از آب جدا کنید. مایع خنک کننده آماده هم در بازار وجود دارد که می توان از آن استفاده کرد.

10- ریختن آب لوکه کشی داخل منبع شیشه شوی

این کار باعث به وجود آمدن رسوب فراوان در منبع ، شیلنگ ها ، نازل و پمپ آب شیشه شوی می شود. برای تامین این آب نیز می توان از روش ذکر شده در مورد 9 استفاده کرد و یا از بازار به طور آماده آن را تهیه کنید.

11- سنگین کردن بیش از حد خودرو

پر کردن صندوق عقب با وسایلی که به آن احتیاجی نیست موجب افزایش وزن خودرو و بالا رفتن مصرف سوخت می شود. باید از سنگین کردن بی مورد خودرو اجنتناب کنید.

12- نصب باربند در مواقعی که به آن نیاز نداریم

باربند را فقط باید زمانی ببندیم که به آن احتیاج داریم زیرا وجود باربند باعث بالا رفتن مصرف سوخت میشود.

13- استفاده از بنزین معمولی در خودروهای دارای مبدل کاتالیستی

بنزین های معمولی موجود در کشور با اینکه روی پمپ ها نوشته بدون سرب اما باز هم حاوی مقدار زیادی سرب است که سرب موجود مبدل کاتالیستی را معیوب می کند و با توجه به اینکه بنزین سوپر کیفیت بهتری نسبت به بنزین معمولی دارد بهتر از بنزین سوپر استفاده شود.

14- دقت نکردن به سطح کیفی روغن موتور و تطبیق آن با سطح کیفی روغن توصیه شده توسط کارخانه

برای انتخاب روغن موتور بایستی مطابق با توصیه شرکت سازنده خودرو از روغن موتور سازگار با خودرو استفاده کرد.

 

15- استفاده از نور بالا در مه

در شرایط مه آلود استفاده از نور بالا دید را کمتر می کند در این شرایط نور خودرو باید روی نور پایین باشد و اگر خودرو مه شکن دارد باید آن را روشن کرد.

16- خاموش نکردن خودرو پس از طی مسافت طولانی

این کار برای خودروی ترابری با موتور دیزل انجام می گردد نه برای خودروهای سواری با مصرف سوخت بنزین.

دیده شده رانندگان صبر کرده تا فن خودرو خاموش شود سپس موتور خودرو را خاموش میکنند ، این کار باعث اینجاد آلایندگی و آسیب رسیدن به موتور خودرو می گردد. اگر خودرو بیش از اندازه گرم باشد، زمانی که خودرو را خاموش می کنیم سیستم فن خنک کننده را به صورت اتوماتیک روشن می کند و لذا نیازی به روشن گذاشتن موتور خودرو برای خنک شدن نمی باشد.

17 - عدم زمان بندی مناسب در سوخت گیری و در نتیجه آن خاموش شدن موتور خودرو

اصولا از روشن شدن چراغ بنزین باید جلوگیری کرد زیرا رسوب و ناخالصی انتهای باک وارد مسیر سوخت می شود و باعث داغ شدن و بروز اختلال در کار پمپ بنزین ، فیلتر بنزین و انژکتور می شود. در بعضی مواقع مصرف سوخت تا پایان باعث سوختن پمپ بنزین می گردد.

 

18- گذاشتن پا روی پدال کلاچ هنگام رانندگی

رانندگانی وجود دارند که حتی وقتی با آخرین دنده در اتوبان حرکت می کنند پای خود را روی پدال کلاچ تکیه می دهند ، این کار خلاصی پدال کلاچ را از بین می برد و باعث فشار آمدن به سیستم کلاچ و گیربکس می شود.

19- جلو آوردن بیش از حد صندلی

خیلی از افراد فکر می کنند هر چه صندلی جلوتر باشد در نتیجه تسلط آنان بر خودرو و رانندگی بیشتر می شود. این عمل نه تنها فایده ای ندارد بلکه هنگام تصادف موجب صدمه جسمی شدید می گردد و خطر آفرین میباشد. لذا صندلی باید به گونه ای تنظیم گردد که راننده کاملا احساس راحتی کرده و برای هدایت خودرو دچار مشکل نگردد.

20- گاز دادن قبل از خاموش کردن موتور خودرو

این کار قبلا در خودروهای کاربراتوری برای بهتر روشن شدن موتور خودرو انجام می شد ولی برای خودروهای انژکتوری این کار مضر است زیرا زمانی که شما گاز می دهید و سپس سوئیچ را می بندید مقداری بنزین نسوخته در محفظه احتراق باقی می ماند که باعث خرابی انژکتور ، اجزای داخلی موتور ، کاتالیست و بد کارکردن موتور خودرو در هنگام روشن شدن می گردد.

 

 

مرکز تشخیص رنگ مهندس باغشنی

شعبه تهران

آدرس : تهران– خیابان انقلاب - بعد از پل چوبی به سمت میدان امام حسین نرسیده به خیابان گرگان پلاک ۱۸۸

تلفن همراه : 09155040968

شعبه مشهد

آدرس : مشهد – حد فاصل چهار راه دانشجو و میدان دانش قبل از معلم 53

تلفن تماس : 38336718–051

تلفن همراه : 09155040968

 

مطالب مرتبط

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

مقایسه خودروها تشخیص رنگ خودرو همه برندها