بهترین روش رانندگی با دنده اتوماتیک چیست؟

22 فرودین 1402 اخبار خودرویی 857 بازدید ثبت دیدگاه تاریخ به روز رسانی 22 فروردین 402

رانندگی با دنده اتوماتیک هر چند در نگاه اول کمی چالش برانگیز به نظر می‌رسد، اما اصلا اینطور نیست. مدرن‌تر شدن خودروها و فناوری‌های به کار گرفته شده در آنها قرار نیست سوهان روح رانندگان شود. فناوری‌های مدرن‌تر همیشه راهکاری برای راحت‌تر شدن شرایط هستند و قرار است مشکلات و دردسرهایی را از مسیر ما بردارند؛ اما آنها نیز نیاز به آموزش‌های اولیه دارند. جالب است که آموزش استفاده از فناوری‌های مدرن در ماشین‌های امروزی نیز چندان چالش برانگیز نیست و خیلی ساده و با کمی وقت می‌توان به راحتی از آنها استفاده کرد. با این حساب آموزش بهترین روش رانندگی با دنده اتوماتیک نیز نباید چندان دشوار باشد.

برای کسانی که آموزش رانندگی با خودروهای دنده دستی را پشت سر گذاشته و در این زمینه حرفه‌ای هستند، رانندگی با ماشین‌های دنده اتومات نیز چندان دشوار نخواهد بود. در این مقاله نیز قرار است تا ترفندهای رانندگی با دنده اتوماتیک را با شما در میان بگذاریم تا اولین قدم‌های رانندگی با این خودروها را از همین محتوا آغاز کنید. اگر هم رانندگی با این ماشین‌ها را به خوبی فراگرفته‌اید، با این ترفندها رانندگی بهتری خواهید داشت.

بهترین روش رانندگی با دنده اتوماتیک

در قدم اول معرفی بهترین روش رانندگی با دنده اتوماتیک لازم است تا مفاهیم اولیه مربوط به این نوع ماشین‌ها را با شما مرور کنیم. در سایت آریان یدک که منبع این آموزش است و از اینجا میتوانید به آن دسترسی داشته باشید آمده است، در ماشین‌های دنده اتومات و بر روی دنده می‌توانید 4 حرف مختلف را مشاهده کنید که معنی آنها به شرح زیر است:

  • P (Parking): برای زمانی است که ماشین در حالت پارک قرار می‌گیرد. با قرار گرفتن دنده بر روی حالت P عملا پدال گاز از سیستم خارج شده و حتی در صورتی که تا آخر هم آن را فشار دهید، خبری از حرکت خودرو نخواهد بود.

  • R (Revers): برای دنده عقب است. کافی است دنده را در حالت R قرار داده و پای خود را از روی ترمز بردارید تا ماشین به سمت عقب حرکت کند.

  • N (Neutral): حالت خنثی یا همان حالت خلاص است.

  • D (Drive): علامت D حالت رانندگی را نشان می‌دهد. در زمان رانندگی و حرکت باید دنده ماشین در این وضعیت قرار بگیرد.

البته بسته مدل ماشین و برند تولید کننده ممکن است اعداد و عبارت‌های دیگری را نیز روی دنده مشاهده کنید. برای آموزش بهترین روش رانندگی با دنده اتوماتیک لازم است تا این علائم را نیز در همین ابتدا به شما معرفی کنیم.

در صورتی که روی دنده خودرو شما اعداد 1، 2 و 3 نوشته شده، امکان تعویض دنده به صورت دستی برای شما وجود دارد تا در شرایط مختلف مسیر بتوانید سرعت و شتاب ماشین را کنترل کنید. البته این مزیت در تمام ماشین‌های دنده اتوماتیک ایرانی یا خارجی وجود ندارد و تنها مختص موارد خاصی است.

همچنین در ماشین‌های دنده اتوماتیک وارداتی لوکس ممکن است بر روی صفحه نمایش خودرو اعداد و حروف بالا را مشاهده کنید که امکان تغییر آنها توسط راننده بسیار ساده‌تر خواهد بود.

آموزش رانندگی با دنده اتوماتیک

معرفی بهترین روش‌های رانندگی با دنده اتوماتیک و بهترین ترفندها برای این منظور را با روش استفاده از پاها در زمان رانندگی ادامه می‌دهیم. همانطور که احتمالا می‌دانید، در ماشین‌های اتومات دیگر خبری از پدال کلاچ نیست و تنها دو پدال گاز و ترمز زیر پای راننده قرار دارد. البته در برخی از ماشین‌ها ممکن است ترمز دستی به صورت یک پدال، زیر پای راننده تعریف شده باشد که دقت در زمان استفاده از پدال‌ها با وجود آن کمی افزایش پیدا می‌کند.

بسیاری از راننده‌ها که با ماشین‌های دستی عادت به رانندگی دارند، نمی‌توانند پای چپ خود را دور نگه داشته و این افراد ممکن است از پای چپ برای کنترل پدال ترمز و از راست برای کنترل پدال گاز استفاده کنند. اتفاقی که می‌تواند خطرات و آسیب‌های زیادی را به دنبال داشته باشد. بهترین ترفند برای این منظور این است که پای چپ خود را دور نگه دارید و از پای راست برای کنترل هر دو پدال گاز و ترمز استفاده کنید. در غیر این صورت ممکن است واکنش‌های هیجانی به وضعیت جاده، شما و ماشین شما را با شرایط بسیار بدی همراه سازد.

استفاده همزمان از گاز و ترمز می‌تواند آسیب‌های جدی را به ماشین وارد ساخته و نیاز به پرداخت هزینه‌های بالای تعمیر را نیز برای شما ایجاد نماید.

بهترین روش رانندگی با دنده اتوماتیک

آموزش حرکت کردن با ماشین دنده اتومات

آموزش بهترین روش رانندگی با دنده اتوماتیک را با ارائه نکات مربوط به حرکت با این ماشین‌ها که در مجله خودرو سایت لوازم یدکی آریان یدک آمده است ادامه می‌دهیم. ترفندهای رانندگی با ماشین دنده اتومات در زمان حرکت خیلی زیاد نیستند و شما با کمی دقت می‌توانید بهترین روش را برای این منظور در پیش بگیرید. برای این منظور طبق مراحل زیر عمل کنید:

  • قبل از هر چیزی باید تمام موارد ایمنی رانندگی از جمله چک کردن آینه‌ها، بستن کمربند ایمنی و تنظیم صندلی راننده را کنترل کنید.

  • در قدم بعدی نوبت به روشن کردن ماشین می‌رسد. دکمه استارت را بزنید.

  • پای خود را روی پدال ترمز قرار داده و ترمز دستی را غیرفعال کنید.

  • دنده را با توجه مسیر حرکت خود روی R برای دنده عقب و روی D برای حرکت به جلو قرار دهید.

  • حالا پای راست خود را از روی پدال ترمز برداشته و به نرمی پدال گاز را فشار دهید تا ماشین شروع به حرکت نماید.

آموزش توقف با ماشین دنده اتوماتیک

یکی دیگر از نکاتی که در آموزش رانندگی با دنده اتوماتیک باید تشریح کنیم، نحوه ایستادن با این ماشین‌ها است. برای این منظور هم راه‌حل خیلی پیچیده‌ای پیش روی شما نیست و به راحتی می‌توانید ماشین دنده اتومات در حال حرکت را متوقف کنید. برای این منظور می‌بایست طبق موارد زیر عمل نمایید:

  • در قدم اول باید خودرو را در جایی ایمن که قصد ایست کامل دارید، متوقف نمایید. با فشار دادن پدال ترمز این امکان برای شما وجود خواهد داشت.

  • در قدم بعدی دنده را از حالت D به حالت N یعنی خنثی تغییر دهید تا گیربکس از مدار خارج شود.

  • حالا باید ترمز دستی را بکشید.

  • در آخرین قدم نیز باید دنده را از حالت N به حالت P یعنی پارک کامل تغییر دهید تا ماشین در جای خود محکم شود و هیچ حرکتی نداشته باشد. عملیات به پایان رسید.

منبع: آریان یدک

مطالب مرتبط

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

مقایسه خودروها تشخیص رنگ خودرو همه برندها